Iskalnik po strani

Varčujte skupaj z nami

Živimo v času, ko za naše vsakodnevne opravke porabimo vse več energije. Ta pa se zaradi različnih dejavnikov, ki smo jim priča, draži. Zato je premišljena raba energentov še toliko pomembnejša. V Elektro energiji smo sprejeli odločitev, da aktivno pristopimo k pobudi Evropske komisije za zmanjšanje energetske porabe med letošnjo kurilno sezono, pri čemer bomo to obdobje sami podaljšali.

 

Varčevanje z energijo

Ogrevanje prostora in ogrevanje vode sta daleč največja porabnika energije v vašem domu. Skupaj lahko predstavljata do 80 % končne rabe energije na leto. Zaradi tega bomo pri naših ukrepih največ pozornosti namenili prav tema dvema ključnima porabnikoma. Narobe pa bi bilo zanemariti druge porabnike. V knjižici z nasveti najdete preproste napotke, kako doma privarčevati z energijo.S skupnim prihrankom do popusta na računu

Gospodinjski odjemalci Elektro energije lahko od oktobra poleg porabe znižate tudi svoje račune. Prvi prihranek na računu si z nižjo porabo zagotovite že sami, dodatnega pa vam omogočimo mi v primeru skupnega znižanja porabe energije naših gospodinjskih odjemalcev.

Kdaj lahko pričakujem popust?

Od oktobra naprej bomo vsake tri mesece izračunali, koliko energije ste skupaj porabili naši gospodinjski odjemalci. Če bo količina manjša od tiste v enakem obdobju lani, bomo vsem, ki izpolnjujete vnaprej določene pogoje, na računu priznali popust. Ta bo odvisen od odstotka skupno prihranjene energije. Pogoje za pridobitev popusta preberite tukaj

 

NASVETI ZA VARČNO RABO ENERGIJE

V pravilni uporabi električnih gospodinjskih aparatov in smotrnih odločitvah ob nakupu se lahko skriva znaten prihranek električne energije. Pripravili smo vam nekaj uporabnih nasvetov za aparate, ki stojijo v večini domov, in tudi za domačo pisarno.

PREBERI VEČ