Iskalnik po strani

Trajnostna energija in varčevanje

Trajnostna energija

Medtem ko nas obkroža vedno več naprav, ki za delovanje potrebujejo energijo, se moramo zavedati, da tudi z ustvarjanjem elektrike bremenimo naše okolje. Pomembno je, da si prizadevamo zmanjševati to breme in med viri za proizvodnjo elektrike izbiramo take s čim manjšim vplivom na spremembe, ki negativno vplivajo na okolje in naša življenja.

 

 

ELEKTRIKA BREZ CO2

Elektrika brez CO2 je zaveza Elektro energije, da virov, ki ob proizvodnji električne energije sproščajo CO2, ne vključuje več med vire za oskrbo svojih odjemalcev.

PREBERI VEČ

ELEKTRIKA IZ 100 % SONČNEGA VIRA

Energija sonca je z možnostjo izbire vira postala dostopna vsem, ne le tistim, ki imajo pogoje za lastno sončno elektrarno. Za vašo porabo jo bomo z vso zanesljivostjo odkupovali tako od domačih kot tudi tujih proizvajalcev.

PREBERI VEČ

 

Varčevanje

Poleg spodbujanja uporabe za okolje vzdržnejših virov energije moramo hkrati poskrbeti tudi za učinkovitejšo rabo energije. S primernim pristopom si z njo zagotovimo nižje stroške in priložnost za varčevanje.

 


VARČUJTE Z NAMI

Varčevanje z energenti je ne le ekonomično, pač pa tudi prijazno do okolja, zato smo pripravili nekaj nasvetov za varčevanje z električno energijo v gospodinjstvu in podjetju. Preverite, kako lahko poskrbite za nižji račun in zadovoljno okolje.

PREBERI VEČ

OGREVANJE Z ELEKTRIKO

Ogrevanje bivalnih prostorov in prostorov, kjer delamo, je za kvaliteto življenja zelo pomembno, hkrati pa predstavlja pomemben strošek. Ogrevanje z elektriko je smiselno, kadar uporabljamo metode z dobrim izkoristkom. Preverite, kakšne popuste vam v Elektro energiji lahko ponudimo.

PREBERI VEČ

 

GOSPODINJSKI APARATI

Preverite okvirno porabo vaših električnih gospodinjskih aparatov in nasvete, kako njihovo porabo lahko zmanjšate in čim več prihranite.

PREBERI VEČ

ENERGIJSKA NALEPKA

Energijska nalepka je oblika označevanja energijske učinkovitosti gospodinjskih aparatov, ki vam ob nakupu nove naprave pomaga izbrati energetsko najbolj učinkovito. Poleg tega je dobro, da poznate tudi oznaki Eko roža in Energy Star, ki označujeta okolju prijazne naprave – od proizvodnje do delovanja.

PREBERI VEČ