Iskalnik po strani

Elektrika brez CO2

Okolje, v katerem živimo, vse bolj odraža posledice podnebnih sprememb, ki jih povzroča prevelik izpust toplogrednih plinov, predvsem CO2. Pri Elektro energiji se kot dobavitelj električne energije zavedamo odgovornosti, ki jo imamo tako do svojih odjemalcev kot tudi do okolja, v katerem delujemo, zato smo se odločili za oskrbo zgolj z viri električne energije, ki ne povzročajo izpustov CO2.

Viri električne energije in možnost izbire

Električno energijo se pridobiva iz različnih virov, npr. iz premoga in drugih fosilnih goriv, sonca, vetra, drugih obnovljivih virov energije. Ob proizvodnji električne energije nekateri izmed teh virov (fosilna goriva) sproščajo velike količine CO2. Elektrika brez CO2 je zaveza Elektro energije, da virov, ki ob proizvodnji električne energije sproščajo CO2, ne vključuje več med vire za oskrbo svojih odjemalcev. Od 1. januarja 2021 dalje je tako vsa naša električna energija povsem brezogljična.

Zanesljiva prihodnost brez fosilnih goriv

Naša izbira je zanesljiva prihodnost brez fosilnih goriv. S tem korakom vsem slovenskim odjemalcem – tako gospodinjstvom kot tudi podjetjem – nudimo tudi možnost izbire vira, iz katerega bo električna energija za oskrbo vašega doma ali podjetja. Odjemalci lahko tako vzamete zeleno prihodnost planeta v svoje roke. Verjamemo namreč, da lahko k boljšemu jutri in k lepši prihodnosti pripomoremo vsi, in to le z našimi odločitvami.

Sonce: najčistejši vir energije

Izmed vseh virov za pridobivanje električne energije je za nas sonce najboljša izbira. Sonce je neomejen, široko dostopen, najčistejši in okolju najbolj prijazen vir energije. Zanj se po novem lahko odloči prav vsak posameznik ali podjetje in s svojo izbiro prispeva k varovanju okolja. V partnerstvu z GEN-I vsem tistim, ki v sončni energiji prepoznavate iste vrednote kot mi - zeleno, trajno in zanesljivo - po novem omogočamo, da za svoj dom ali podjetje izberete električno energijo iz 100 % sončnega vira in s tem prispevate velik delež tudi k zmanjšanju svojega ogljičnega odtisa.

Izberite 100 % SONCE ali 100 % VODA

Poleg 100 % sončnega vira za vašo elektriko vam omogočamo tudi izbiro 100 % vodnega vira. Obe storitvi sta naša zaveza vam, da bomo vaše gospodinjstvo ali podjetje na vašo željo oskrbovali zgolj z električno energijo, proizvedeno iz čistejšega vira, in to za samo 1 eur dodatka (z DDV) na mesec. Storitvi 100 % SONCE oz. 100 % VODA lahko aktivirate v portalu Moja energija ali pa pokličete naše prijazne svetovalce na 080 2808 (od ponedeljka do petka od 8h do 20h in v soboto od 8h do 14 h).

Do 1. 4. 2021 je oskrba s 100 % sončno ali vodno energijo brez doplačila!

Še niste naš odjemalec

Izpolnite obrazec za naročilo svojega paketa dobre energije za vaš dom in med dodatnimi storitvami izberite »100 % SONCE« ali »100 % VODA«, da si ob menjavi dobavitelja zagotovite elektriko iz enega od teh virov.

NAROČITE SVOJ VIR ENERGIJE

Vas že oskrbujemo z elektriko?

Odjemalci Elektro energije lahko oskrbo z elektriko iz izključno sončne ali vodne energije naročite z enim klikom v portalu Moja energija – na izbranem merilnem mestu poiščite povezavo »Spremeni vir energije«.

IZBERITE SVOJ VIR ENERGIJE