Iskalnik po strani

Politika zasebnosti

Elektro energija, podjetje za prodajo elektrike in drugih energentov, svetovanje in storitve, d.o.o. kot upravljavec osebnih podatkov z osebnimi podatki uporabnikov ravna odgovorno in skrbno, v skladu s sprejeto Splošno uredbo o varovanju osebnih podatkov (GDPR) ter drugimi predpisi s tega področja. Obdeluje jih za namene izvajanje aktivnosti na zahtevo uporabnika (priprava informacij, ponudb, ipd.) pred sklenitvijo pogodbe, za izvajanje pogodbe, za izpolnitev zakonskih obveznosti upravljavca ter zaradi zakonitih interesov, med katere spadajo tudi neposredno trženje in posredovanje, vključno z obdelavo matični družbi upravljavca in z njo povezanim družbam (naštete na spletni strani www.gen-i.si).   

Osebne podatke uporabnikov, kateri upravljavcu Elektro energija d.o.o., matični družbi upravljavca in z njo povezanim družbam podajo izrecno privolitev za obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljavec pridobi v okviru zakonitega opravljanja dejavnosti, pa Elektro energija d.o.o., matična družba in z njo povezane družbe obdeluje tudi za namene obveščanja o  osebno prilagojenih ponudbah, v skladu s Pogoji varstva osebnih podatkov Elektro energija d.o.o. (dostopni na sedežu in v vseh poslovalnicah upravljavca ter na spletni strani www.elektro-energija.si), vse do uporabnikovega preklica privolitve obdelave za v tem odstavku navedene namene. Uporabnik lahko privolitev kadarkoli spremeni/prekliče tako, da to sporoči pisno na sedež upravljavca: ELEKTRO ENERGIJA, podjetje za prodajo elektrike in drugih energentov, svetovanje in storitve, d.o.o., Dunajska cesta 119, 1000 Ljubljana ali v katerokoli njegovo poslovalnico ali na njegov elektronski naslov: dpo@gen-i.eu. Preklic lahko poda na obrazcu, ki se nahaja na spletni strani www.elektro-energija.si.


 

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani.Spletna mesta piškotke  shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev;  najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.Razlogov za uporabo piškotkov je več.  Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, objavljene tukaj.

 

Seznam piškotkov na naši spletni strani

1. Lastni piškotki

Ime piškotka
Trajanje Opis
EuCookieLaw  
1 leto Shrani uporabnikove preference
ASP.NET_SessionId Trajanje seje Identifikator seje uporabnika
.ASPXANONYMOUS 3 mesece 
Funkcionalni piškotek
DotNetNukeAnonymous 1 ura Funkcionalni piškotek
Google Analytics
_utma  2 leti

Google Analytics

Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami

_utmb  30 minut

Google Analytics

Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika

_utmz  6 mesecev

Google Analytics

Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo

_utmc  Trajanje seje

Google Analytics

Zabeleži čas trajanja obiska

2. Piškotki zunanjih spletnih mest

Ime piškotka
Trajanje Opis
__atuvc, dt, uvc, uit, ssh, sshs, ssc, uid
do 2 leti

AddThis

Spremljanje posodobljenega stanja na spletni strani. Piškotek socialnega vtičnika.

use_hitbox
Trajanje seje You Tube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 mesecev 
YouTube
YSC
Trajanje seje YouTube
PREF
Trajni YouTube
PREF
2 leti Google
NID
2 leti Google

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

S potrditvijo piškotkov se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.