Iskalnik po strani
Ekipa Elektro energije in klovnov Rdečih noskov, ki že 10 let prinašamo dobro voljo in pogum v URI Soča
Izjava direktorja URI – SOČA mag. Roberta Cuglja

»Rdeči noski s svojimi rednimi obiski že 10 let prinašajo našim majhnim, pa tudi velikim pacientom pozitivno energijo, ki je ne more biti nikoli preveč. S tem prispevajo svoj delček k temu, da naši pacienti hitreje napredujejo in zaživijo karseda samostojno življenje,«je povedal mag. Robert Cugelj, generalni direktor URI – Soča.

Elektro energija je zvesti podpornik Rdečih noskov že deseto leto

»V Elektro energiji izhajamo iz načela odgovornega razmišljanja in delovanja. Zavezani smo odgovornosti do širše skupnosti, v kateri Elektro energija posluje in ji pomagamo po svojih močeh. To je naša dolžnost, ki jo opravljamo z veseljem in ponosom. Rdeče noske z veseljem podpiramo že od samega začetka pri uresničevanju njihovega poslanstva. Letos prvič pomagamo tudi s korporativnim prostovoljstvom ekipe zaposlenih Elektro energije v Soči v okviru akcije Vračamo družbi. S podporo Društvu Rdeči noski in URI - Soča bomo z veseljem nadaljevali tudi vnaprej.« mag. Bojan Kumer, direktor Elektro energije

Rdeči noski na leto obiščejo več kot 44.000 otrok in odraslih

»V društvu Rdeči noski velja tiha zaobljuba skrbnega ohranjanja programov (rednih obiskov), ki jih izvajamo v splošnih in specializiranih bolnišnicah po vsej Sloveniji. Verjamemo, da je pomembno, da otroci, njihovi starši pa tudi sestre in zdravniki, vedo, da bodo naši klovni prišli in kdaj jih lahko pričakujejo. Klovni zdravniki z vsakim otrokom posebej navežejo stik in zanj »po meri« v njegovi sobi priredijo mini predstavo - tako s svojimi obiski spreminjajo vzdušje v bolnišnici – in vpliv tega je čutiti še dolgo po tem, ko klovni že odidejo naprej. Stalnost naših obiskov daje občutek varnosti, zaupanja in trdnosti. Veselo pričakovanje klovnov pa deluje vzpodbudno, še preden klovni pridejo.

Tihi zaveznik v tej zaobljubi je naš cenjeni dolgoletni partner Družba Elektro energija, ki nam trdno stoji ob strani že deseto leto. V imenu društva Rdeči noski – se Družbi Elektro energija – in to vsakemu zaposlenemu posebej - iskreno zahvaljujem!« >Eva Š. Maurer, ambasadorka društva Rdeči noski, klovni zdravniki

Desetletno sodelovanje smo obeležili delovno. Z zavihanimi rokavi smo se prostovoljci iz Elektro energije pomešali med varovance URI - Soča in ob vzpodbudi klovnov zdravnikov pleskali, pospravljali, ustvarjali, pekli piškote...
Elektro energija že deset let podpira delovanje Rdečih noskov. Ob naši podpori Rdeči noski obiskujejo otroški in tudi ostale oddelke v URI - Soča vsak tretji torek v mesecu.

V društvu Rdeči noski deluje 16 klovnov zdravnikov, ki izvajajo redne obiske otrok in odraslih v 15 splošnih in specializiranih bolnišnicah z otroškimi oddelki po vsej Sloveniji.

  • Redno vsak teden obiskujejo Pediatrično kliniko in ostale klinike in klinične oddelke Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, kjer se zdravijo otroci, Kliniko za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru in Splošno bolnišnico Celje.
  • Vsak drugi teden: Splošno bolnišnico Jesenice in Splošno bolnišnico Novo Mesto.
  • Vsak mesec: Splošno bolnišnico Šempeter pri Novi Gorici in oddelek za invalidno mladino Stara Gora, Splošno bolnišnico Trbovlje, Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj, Splošno bolnišnico Izola, Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS Soča in Hematološki oddelek UKC Ljubljana in sedaj še Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Rdeči noski, klovni zdravniki poleg tega izvajajo predstavo Pester orkester namenjeno otrokom z zmerno in težjo motnjo v duševnem razvoju, obiske v domovih za ostarele, obiske otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami in obiske Dežurnega klovna (projekt, pri katerem klovni tesno sodelujejo z medicinskim osebjem z namenom, da bi otroci lažje prestajali neprijetne trenutke v bolnišnici.