Iskalnik po strani

Zelena energija

Zelena energija je čista, okolju prijazna energija, ki je pridobljena iz obnovljivih virov, predvsem iz malih hidroelektrarn. Zanjo se lahko odločite gospodinjski in poslovni odjemalci, ki bi radi pomagali ohranjati zdravo okolje.

 

TRADICIJA NAŠE ZELENE ENERGIJE

Zelena energija Elektro energije

V Elektro energiji že vrsto let sledimo načelu družbene in okoljske odgovornosti. Že v letu 1995 smo odjemalcem ponudili blagovno znamko Zelena energija, ki pomeni 100 % čisto električno energijo iz obnovljivih energetskih virov, večinoma iz manjših hidroelektrarn. Takšne elektrarne ne zahtevajo velikih posegov v prostor in se v največji meri zlivajo z naravo in okoljem.

 

ZELENA ENERGIJA ZA GOSPODINJSTVA

Uporabljajte zeleno energijo in tako prispevajte k ohranjanju čistega in zdravega okolja. Zelena energija je pridobljena tako, da so posegi v naravo minimalni, vaše gospodinjstvo pa dobi tisto, kar potrebuje – 100 % čisto energijo. Od vseh obnovljivih virov je vodna energija najpomembnejša in največ Zelene energije pridobimo prav v hidroelektrarnah. Gre za male hidroelektrarne, ki ne zahtevajo večjih posegov v prostor, kjer jih postavijo, poskrbljeno pa je tudi, da se kar v največji meri zlivajo z naravo in okoljem. Zeleno energijo, ki vam je na voljo za uporabo v vaših domovih, se pridobiva v 10 malih hidroelektrarnah in dveh sončnih elektrarnah.

Oskrba z Zeleno energijo vključuje:

  • uporabo elektroenergetskih omrežij,
  • dobavo električne energije,
  • dodatek za Zeleno energijo iz obnovljivih virov in trošarino.

 

Če se odločite in pripeljete Zeleno energijo v svoj dom, boste prispevali k povečanju deleža proizvedene električne energije iz obnovljivih virov energije.

Ob naročilu Zelene energije iz obnovljivih virov energije (OVE) vam bomo zaračunali dodatek 0,001 EUR za vsako potrošeno kWh. Sredstva, zbrana z dobavo Zelene energije, namenjamo aktivnostim vsestranskega trajnostnega razvoja ter za pospeševanje racionalne rabe energije.

NAROČI ZELENO ENERGIJO

100 % čista energija
za vaše gospodinjstvo.

 

ZELENA ENERGIJA ZA PODJETJA

Verjamemo, da tudi poslovni odjemalci želite s svojim ekološko osveščenim ravnanjem prispevati k varovanju in ohranjanju čistega in zdravega okolja, zato smo tudi za vas pripravili posebno ponudbo.

PREBERI VEČ