Iskalnik po strani

Trajnostna energija in varčevanje

Medtem ko nas obkroža vedno več naprav, ki za delovanje potrebujejo energijo, se moramo zavedati, da tudi z ustvarjanjem elektrike bremenimo naše okolje. Pomembno je, da si prizadevamo zmanjševati to breme in iščemo možnosti varčevanja z energijo.

 

ZELENA ENERGIJA

Uporabljajte zeleno energijo in tako prispevajte k ohranjanju čistega in zdravega okolja. Zelena energija je pridobljena tako, da so posegi v naravo minimalni, vaše gospodinjstvo pa dobi tisto, kar potrebuje – 100 % čisto energijo.

PREBERI VEČ

ZELENA ENERGIJA ZA PODJETJA

Verjamemo, da tudi poslovni odjemalci želite s svojim ekološko ozaveščenim ravnanjem prispevati k varovanju in ohranjanju čistega in zdravega okolja. S skrbnim in načrtovanim vlaganjem sredstev v obnovljive vire energije lahko pomagate pri zmanjševanju negativnih posledic dolgotrajne uporabe klasičnih fosilnih goriv.

PREBERI VEČ

 

VARČUJTE Z NAMI

Varčevanje z energenti je ne le ekonomično, pač pa tudi prijazno do okolja, zato smo pripravili nekaj nasvetov za varčevanje z električno energijo v gospodinjstvu in podjetju. Preverite, kako lahko poskrbite za nižji račun in zadovoljno okolje.

PREBERI VEČ

E-MOBILNOST

Lastnikom električnih avtomobilov, ki imate domače polnilne postaje, nudimo 6 % popusta na 12 mesecev garantirano ceno elektrike.

PREBERI VEČ

 

GOSPODINJSKI APARATI

Preverite okvirno porabo vaših električnih gospodinjskih aparatov in nasvete, kako njihovo porabo lahko zmanjšate in čim več prihranite.

PREBERI VEČ

OGREVANJE Z ELEKTRIKO

Ogrevanje bivalnih prostorov in prostorov, kjer delamo, je za kvaliteto življenja zelo pomembno, hkrati pa predstavlja pomemben strošek. Ogrevanje z elektriko je smiselno, kadar uporabljamo metode z dobrim izkoristkom. Preverite, kaj vam v Elektro energiji lahko ponudimo.

PREBERI VEČ

 

ENERGIJSKA NALEPKA

Energijska nalepka je oblika označevanja energijske učinkovitosti gospodinjskih aparatov, ki vam ob nakupu nove naprave pomaga izbrati energetsko najbolj učinkovito. Poleg tega je dobro, da poznate tudi oznaki Eko roža in Energy Star, ki označujeta okolju prijazne naprave – od proizvodnje do delovanja.

PREBERI VEČ

ENERGETSKA IZKAZNICA

Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe in priporočili za povečanje energetske učinkovitosti. Slednja so za lastnike nepremičnin v bistvu ključen del energetske izkaznice, saj predstavljajo seznam ukrepov, kako znižati stroške za energijo. Energetsko izkaznico vam lahko priskrbimo v Elektro energiji.

PREBERI VEČ