Iskalnik po strani

Splošni pogoji poslovanjaKontaktirajte nas:


Splošni pogoji poslovanja trgovine LED žarnic Elektro energije d.o.o.


1. Splošni pogoji

Ti splošni pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa izdelkov v trgovini Elektro energije d.o.o., ki je dostopna na povezavi www.elektro-energija.si/trgovina (v nadaljevanju: trgovina) in jo upravlja ponudnik e-storitve Elektro energija d.o.o., Dunajska cesta 119, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Elektro energija). Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti. Šteje se, da je uporabnik z vsakim naročilom, oddanim na naši spletni strani ali preko telefona, seznanjen s celotno vsebino splošnih pogojev in je v splošne pogoje privolil brez omejitev.

Storitve trgovine lahko uporabljajo fizične osebe, starejše od 18 let in pravne osebe s stalnim prebivališčem oziroma sedežem podjetja v Republiki Sloveniji. Za uporabo trgovine ni potrebna registracija uporabnika. Jezik komunikacije je slovenščina.

Slike, objavljene v trgovini, so simbolične. Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila, dobave ter roku dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra uporabnike (kupce) ustrezno in pravočasno obvestili.

Pridržujemo si pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Splošni pogoji so dostopni na spletni strani (www.elektro-energija.si/trgovina/splosni-pogoji-poslovanja).

Pridržujemo si pravico, da v primeru morebitnih zlorab, ki omogočajo programsko podprto oddajanje naročila, le-to zavrnemo.

2. Postopek naročila LED žarnic v trgovini

1. KORAK – izbira izdelka oz izdelkov
Izdelke, ki jih želite naročiti, dodate v košarico s klikom na gumb Dodaj v košarico, ki se nahaja pri vsakem posameznem izdelku. Pred klikom na gumb lahko spremenite tudi količino želenih izdelkov (v polje s številko lahko enostavno vpišete želeno število izdelkov ali uporabite gumba + in -). Vsak izdelek, ki ga boste na tak način dodali v košarico, se bo prikazal na seznamu košarice na desni strani spletne trgovine.

2. KORAK – pregled naročila
Naročilo zaključite s klikom na gumb Naroči zdaj ali s klikom na povezavo Odpri – oboje v desnem stolpcu košarice. Odprla se bo košarica s predogledom naročila. V tem koraku lahko naročilo še spreminjate – spreminjate količino ali odstranite izdelke. V primeru, da izvedete katero od teh opcij, kliknite na povezavo Preračunaj nad gumbom Zaključi nakup. S klikom na gumb Zaključi nakup boste potrdili vaše naročilo. Preusmerjeni boste na naslednji korak, kjer boste vpisali podatke o plačniku.

3. KORAK – vpis podatkov o kupcu in dokončanje naročila
Za vpis podatkov o kupcu sledite navodilom - vpišite ustrezne podatke glede na to, ali ste odjemalec Elektro energije ali ne. Po končni oddaji naročila boste na elektronski naslov, ki ste ga vpisali v tem postopku naročanja, prejeli potrdilo o naročilu s seznamom naročenih izdelkov.
Če po oddaji naročila niste prejeli potrdila o naročilu na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob naročilu, preverite, ali je sporočilo v mapi »Promocije« (velja za imetnike e-poštnega odjemalca Gmail družbe Google) ali »Vsiljena pošta« / »Nezaželena e-pošta« (velja za uporabnike programa Microsoft Outlook). Možno je, da potrdila niste prejeli, če ste navedli napačen elektronski naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nam pišete na moja@elektro-energija.si ali pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 28 08. 

O statusu naročila vas bomo obveščali po e-pošti.

3. Cene

Pri vsakem izdelku sta navedeni dve ceni: redna cena in cena za odjemalce Elektro energije. 

Izdelke po ceni za odjemalce Elektre energije lahko naročijo samo odjemalci Elektro energije, torej kupci, ki imajo z Elektro energijo sklenjeno veljavno pogodbeno razmerje za dobavo električne energije ali zemeljskega plina. Kupci, ki niso odjemalci Elektro energije, lahko naročijo vse izdelke v ponudbi brez omejitve. Za te kupce velja redna cena, ki se obračuna šele po oddaji naročila.  

Stroški obdelave naročila in dostave so razvidni iz obračuna pred oddajo naročila (pred klikom na gumb Zaključi nakup v košarici spletne trgovine) in iz končnega potrdila, ki pa pošlje prodajalec kupcu na podlagi podatka, ali je kupec odjemalec Elektro energije ali ne. 

Za vsa naročila veljajo trenutne cene, ki so objavljene v trgovini (redna cena in cena za odjemalce Elektro energije). Pri izvedbi in potrditvi naročila v trgovini je vedno navedena cena za odjemalce Elektro energije. V končnem potrdilu, ki ga prodajalec pošlje kupcu, so razvidni končni stroški naročila in dostave glede na podatek, ali je kupec odjemalec Elektro energije ali ne.

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). 

4. Plačilni pogoji

Z izpolnitvijo naročilnice za LED svetila se šteje, da je kupec-odjemalec podal zavezujoče naročilo za nakup izbranih LED svetil prodajalca LEDSTAR. 

Plačilo katerega koli naročenega izdelka je mogoče v enkratnem znesku z gotovino po povzetju. Račun za poslana LED svetila izstavi kupcu-odjemalcu LEDSTAR.

5. Dostava in poštnina

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku treh (3) delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila. Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ki ste ga navedli pri oddaji naročila. 

Pogodbeni partner za dostavo izdelkov je Pošta Slovenije. Pošta Slovenije vam ob dostavi zaračuna dodatnih 0,96 EUR.

Strošek dostave (poštnina) znaša 3,50 EUR. Pri nakupu nad 50 EUR je poštnina za kupca brezplačna. 

Dejanski stroški obdelave naročila in dostave so vedno razvidni iz obračuna pred oddajo naročila (pred klikom na gumb Zaključi nakup v košarici spletne trgovine). 

Dostava naročenih izdelkov v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.

6. Garancija, reklamacije in zamenjava izdelkov

Podjetje LEDSTAR, spletna trgovina, Marjana Mlakar s.p., Titova cesta 106, 8281 Senovo (v nadaljevanju LEDSTAR), partner Elektro energije pri prodaji LED žarnic, nudi garancijo na prodajne izdelke.

Vse žarnice iz ponudbe na tej strani imajo 3 leta garancije (garancijska izjava) oziroma 5 let za žarnice s Samsung elektroniko (garancijska izjava).

Ob morebitni napaki na izdelku ima kupec pravico zahtevati, da LEDSTAR izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom. Izdelek, ki je predmet reklamacije, bo v roku (2-8 dni) zamenjan z novim - identičnim. 

LEDSTAR nudi garancijo na LED žarnice, ki so navedene v spletnem katalogu spletne trgovine Elektro energije, skladno s svojimi garancijskimi pogoji. LEDSTAR ureja tudi vse reklamacijske zahtevke in izvaja zamenjavo izdelkov. 

Izdelek, za katerega želite uveljavljati reklamacijo, pošljite skladno z navodili podjetja LEDSTAR na naslov:
LedStar, trgovina in posredništvo, Janko Mlakar s.p.,
Titova cesta 106,
8281 Senovo

Pogoji za uveljavljanje garancije in reklamacije pri partnerskem podjetju LEDSTAR so na voljo tukaj.

7. Odstop od pogodbe

Kupec ima skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v zakonskem roku štirinajst (14) dni odstopi od pogodbe, ne da bi za to moral navesti razlog za svojo odločitev. O tem, da boste izdelek vrnili, nas obvestite pisno na elektronski naslov moja@elektro-energija.si

Izdelek vrnite najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilu obvezno priložite tudi kopijo originalnega računa. V primeru vračila izdelka/izdelkov zaradi odstopa od pogodbe kupec krije neposredne stroške vračila izdelka/izdelkov. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Izdelek mora biti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo. 

Pred odločitvijo o odstopu od pogodbe, smete opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Izdelka ne smete še naprej uporabljati do odstopa od pogodbe. Preizkušanje izdelkov, ki odstopajo od navedenega, se šteje za uporabo izdelka, kar pomeni, da vam bomo zavrnili možnost odstopa od pogodbe in vam vrnjeni izdelek na vaše stroške poslali nazaj. 

Izdelek pošljite na naslov pogodbenega partnerja LEDSTAR, ki dobavlja LED žarnice:
LedStar, trgovina in posredništvo, Janko Mlakar s.p.,
Titova cesta 106,
8281 Senovo 

Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu oziroma po prejemu vrnjenega izdelka na transakcijski račun, ki nam ga boste sporočili pismeno na elektronski naslov moja@elektro-energija.si.

8. Izključitev odgovornosti

Trgovina Elektro energije je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov in vzdrževanja se lahko zgodi, da je poslovanje ali dostop do trgovine onemogočen. Zato si pridržujemo pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine ter dostavo naročenih izdelkov.
Fotografije v spletni trgovini so simbolične.

9. Varovanje osebnih podatkov

Zavezujemo se, da bomo varovali vašo zasebnost. Za oddajo naročila za LED žarnice v naši trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen dostave izdelkov. Z nakupom v trgovini dovoljujete, da Elektro energija uporablja vaše osebne podatke ter podatke o vaših nakupih izdelkov in storitev za statistične obdelave, trženjske raziskave ter za potrebe neposrednega trženja prek telefona, SMS, MMS, elektronske pošte ali po pošti. To dovoljenje lahko kadar koli prekličete s pismeno zahtevo po elektronski pošti moja@elektro-energija.si ali po pošti na naslov Elektro energija d.o.o., Dunajska cesta 119, 1000 Ljubljana.

 

V ponudbi LED žarnic Elektro energije so žarnice proizvajalca V-TAC, ki je eden vodilnih evropskih proizvajalcev, ki se ukvarja z inovativnimi LED svetili. Več informacij o LED žarnicah najdete na spletni strani partnerja LED STAR

NAROČI LED ŽARNICE

Za odjemalce Elektro energije
LED žarnice s popustom
z več kot 20 % na redne cene.