Iskalnik po strani

Aktualno


Varčevanje, ki pomaga okolju in znižuje mesečne račune

Varčevanje z energenti je ne le ekonomično pač pa tudi prijazno do okolja, zato vas v Elektro energiji že vrsto let z nasveti za učinkovito rabo energije spodbujamo k čim varčnejši uporabi naprav, ki za svoje delovanje potrebujejo električno energijo.


V času, ko za naše vsakdanje opravke porabimo vse več energije, ta pa se zaradi različnih dejavnikov, ki smo jim priča, draži, je premišljena raba energentov še toliko pomembnejša. V Elektro energiji smo se zato odločili, da aktivno pristopimo k pobudi Evropske komisije za zmanjšanje energetske porabe med letošnjo kurilno sezono, pri čemer bomo to obdobje sami še podaljšali.

Prihranek skupne energije prinaša popust na računu

Od oktobra in vse do konca predvidenega obdobja, v katerem za odjemalce veljajo navzgor omejene cene električne energije in zemeljskega plina, lahko gospodinjski odjemalci Elektro energije poleg porabe znižate tudi svoje račune. Prvi prihranek na računu si z nižjo porabo zagotovite že sami, dodatnega pa vam omogočimo mi v primeru skupnega znižanja porabe energije naših gospodinjskih odjemalcev.

Kdaj si lahko obetate popust?

Od oktobra naprej bomo vsake tri mesece izračunali, koliko energije ste skupaj porabili naši gospodinjski odjemalci, in če bo količina manjša od tiste v enakem obdobju lani, bomo vsem, ki izpolnjujete vnaprej določene pogoje, na računu priznali popust. Ta bo odvisen od odstotka prihranjene skupne porabe. Pogoje za pridobitev popusta, preberite tukaj.

Prilagodite svojo porabo, prispevajte k skupnemu znižanju in si zagotovite nižje račune

Med našimi nasveti za učinkovito rabo energije poiščite tiste, ki jih lahko najlažje vpeljete v vaše gospodinjstvo, nato na mesečnih računih spremljajte svojo porabo energije in na vsake tri mesece na naši spletni strani preverite, kako učinkovita je pri nižanju porabe širša skupnost odjemalcev Elektro energije. Večje kot bo skupno znižanje, večji popust si lahko obetate.

Vključite se v zmanjševanje porabe energije ter s tem poskrbite tako za okolje kot nižje račune.


NA SEZNAM