Iskalnik po strani

Aktualno


Obvestilo v zvezi s spremembo višine pavšalnega stroška poslovanja s 1. 7. 2021

S 1. 7. 2021 se bo na ceniku električne energije za gospodinjske odjemalce »Zanesljiva oskrba« spremenila višina pavšalnega stroška poslovanja tako, da bo znašal 1,99 EUR brez DDV oz. 2,43 EUR z 22 % DDV na mesec za posamezno merilno mesto.Pavšalni strošek poslovanja si lahko odjemalci električne energije znižate na samo 1,18 EUR (brez DDV) oziroma 1,44 EUR (z vključenim 22 % DDV) za posamezno merilno mesto na mesec z izbiro E-popusta. E-popust si aktivirate s prejemanjem računa v elektronski obliki, npr. kot PDF račun v portalu Moja Energija ali preko maila ali kot e-račun v spletno banko. Način prejemanja računa lahko uredite v portalu Moja Energija ali s klicem na 080 28 08. Višina E-popusta znaša 0,81 EUR brez DDV oziroma 0,99 EUR z 22 % DDV na mesec za posamezno merilno mesto.

Sprememba višine pavšalnega stroška poslovanja lahko pomeni povišanje plačila za električno energijo za odjemalce, katerim bo dobavitelj na 1. 7. 2021 in po tem datumu dobavljal električno energijo po ceniku »Zanesljiva oskrba«. Skladno z zakonodajo in določili Splošnih pogojev dobavitelja Elektro energija d.o.o. za dobavo električne energije gospodinjskim odjemalcem imajo ti odjemalci pravico v roku enega meseca po spremembi višine pavšalnega stroška poslovanja odstopiti od sklenjenih/e pogodb/e o dobavi električne energije gospodinjskemu odjemalcu, brez odpovednega roka in brez obveznosti plačila pogodbene kazni. Odjemalci lahko odstopijo tako, da v opisanem roku pošljejo pisno obvestilo o odstopu na e-naslov/poštni naslov Elektro energije. V primeru odstopa mora odjemalec v prvem možnem roku izvesti postopek menjave dobavitelja, pri čemer Elektro energija menjave ne ureja. Vse do formalne zamenjave dobavitelja bo pavšalni strošek poslovanja zaračunan v višini, navedeni v tem obvestilu.

Skladno z zakonskimi zahtevami in navedenimi splošnimi pogoji so bili gospodinjski odjemalci električne energije obveščeni o spremembi višine pavšalnega stroška poslovanja in pravici do odstopa neposredno z obvestilom na hrbtni strani računa za električno energijo oziroma z ločenim dopisom, ki velja kot dodatek k pogodbi in je pravno zavezujoče.

ELEKTRO ENERGIJA d.o.o.
Ljubljana; dne 29.4.2021


NA SEZNAM