Iskalnik po strani

Aktualno


Elektro energija z donacijo spodbuja širjenje vrednot krvodajalstva

Direktor družbe Elektro energija  mag. Bojan Kumer je danes predsedniku Rdečega križa Slovenije dr. Dušanu Kebru izročil simbolični ček v vrednosti 5.000 EUR. Elektro energija je z donacijo podprla prizadevanja Rdečega križa Slovenije za spodbujanje širjena vrednot darovanja krvi, ki je ena najbolj plemenitih oblik pomoči sočloveku.


Predsednik RKS dr. Dušan Keber se je družbi Elektro energija zahvalil za velikodušno donacijo in izrazil upanje, da bo družba tudi v prihodnje nadaljevala s svojim družbeno odgovornim ravnanjem, ki je lahko zgled mnogim drugim: »V Sloveniji je med ljudmi močno prisotna vrednota prostovoljnega, anonimnega in brezplačnega darovanja krvi, kar omogoča, da s prostovoljnim krvodajalstvom pokrivamo vse potrebe zdravstva po krvi. Prizadevamo si, da okolje kar najbolj razume in podpira  krvodajalce in tudi organizatorje krvodajalstva. Pri tem Rdeči križ Slovenije sodeluje  z Zavodom RS za transfuzijsko medicino, Centrom za transfuzijsko medicino Maribor, pri UKC Maribor, in Centrom za transfuzijsko medicino Celje pri Splošni bolnišnici Celje.«

RKS v vsako leto organizira  okoli 1.150 krvodajalskih akcij. Več kot 370 med njimi je terenskih krvodajalskih akcij, ki se jih udeleži okoli 100.000 krvodajalk in krvodajalcev. Vsak delovni dan daruje kri 350−400 krvodajalcev.

»Veseli smo, da lahko z družbeno odgovornimi donacijami pomagamo spodbujati vrednote pomoči sočloveku v stiski. V skladu z našo zavezanostjo k družbeni odgovornosti smo se letos odločili pomagati tudi pri širjenju vrednot krvodajalstva v Sloveniji«, je povedal direktor Elektro energije mag. Bojan Kumer.

Direktor družbe Elektro energija  mag. Bojan Kumer je danes predsedniku Rdečega križa Slovenije dr. Dušanu Kebru izročil simbolični ček v vrednosti 5.000 EUR.

NA SEZNAM