Iskalnik po strani

Zanesljiva E-mobilnost


Kaj je Zanesljiva E-mobilnost?

Zanesljiva E-mobilnost je storitev, ki omogoča enostavno in ugodnejšo uporabo javnih polnilnih postaj za električna vozila v Sloveniji in na Hrvaškem. Namenjena je uporabnikom električnih vozil, ki so obstoječi odjemalci Elektro energije.

Koliko ugodnejše je polnjenje, če imam storitev Zanesljiva E-mobilnost?

S storitvijo Zanesljiva E-mobilnost lahko svoje vozilo na izbranih javnih polnilnih postajah polnite za zgolj 1,22 EUR mesečno. V ta znesek so zajeta posamična polnjenja na postajah DC, ki niso daljša od 60 minut, in polnjenja na postajah AC do 180 minut. Po izteku tega časa se obračunava dodatek za polnjenje nad predpisanim časom.

Kako naročim storitev Zanesljiva E-mobilnost?

Storitev naročite na portalu Moja Energija v zavihku Zanesljiva E-mobilnost.

Koliko uporabniških kartic lahko naročim?

Gospodinjski odjemalci lahko naročite do 10 kartic na posamezno merilno mesto, poslovni odjemalci pa 1 uporabniško kartico.

Kakšna je cena uporabniške kartice?

Ob naročilu storitve Zanesljiva E-mobilnost prejmete uporabniško kartico brezplačno. Storitev vam bomo obračunali na mesečnih računih za električno energijo ali zemeljski plin skladno z veljavnim cenikom, ki je dostopen tukaj.

Katere polnilne postaje lahko uporabljam v sklopu storitve Zanesljiva E-mobilnost?

Na voljo so vam javne polnilne postaje, ki so vključene v sistem »Gremo na elektriko« upravljavca Elektro Ljubljana, in sistem javnih polnilnih postaj hrvaškega upravljavca Hrvatski Telekom. Aktualen seznam polnilnih postaj lahko najdete tukaj.

Kaj pomeni polnilna postaja AC?

Pomeni polnilno postajo za električna vozila, ki omogoča počasno do srednje hitro polnjenje z izmeničnim tokom. Maksimalna razpoložljiva moč polnjenja je do 22 kW. Medtem ko ima tako imenovana »šuko vtičnica« (navadna domača vtičnica) maksimalno razpoložljivo moč polnjenja do 3,6 kW.

V sklopu storitve Zanesljiva E-mobilnost vam za uporabo storitve zaračunamo fiksni mesečni strošek v višini 1,22 EUR (z DDV) na uporabniško kartico, posamično polnjenje pa je na AC postajah brezplačno do 180 minut. Čas polnjenja nad 180 minut se obračunava skladno z veljavnim cenikom.

Kaj pomeni polnilna postaja DC?

Pomeni polnilni postajo za električna vozila, ki omogoča hitro polnjenje z enosmernim tokom, tipična moč polnjenja je med 50 kW in 150 kW (oziroma nad 50 kW).

V sklopu storitve Zanesljiva E-mobilnost vam za uporabo storitve zaračunamo fiksni mesečni strošek v višini 1,22 EUR (z DDV) na uporabniško kartico, posamično polnjenje pa je na DC postajah brezplačno do 60 minut. Čas polnjenja nad 60 minut se obračunava skladno z veljavnim cenikom.