Iskalnik po strani

Sporočila za javnost

Elektro energija z donacijo spodbuja širjenje vrednot krvodajalstva

Ljubljana, 23. november 2016

Direktor družbe Elektro energija mag. Bojan Kumer je danes predsedniku Rdečega križa Slovenije dr. Dušanu Kebru izročil simbolični ček v vrednosti 5.000 EUR. Elektro energija je z donacijo podprla prizadevanja Rdečega križa Slovenije za spodbujanje širjena vrednot darovanja krvi, ki je ena najbolj plemenitih oblik pomoči sočloveku.

Predsednik RKS dr. Dušan Keber se je družbi Elektro energija zahvalil za velikodušno donacijo in izrazil upanje, da bo družba tudi v prihodnje nadaljevala s svojim družbeno odgovornim ravnanjem, ki je lahko zgled mnogim drugim: »V Sloveniji je med ljudmi močno prisotna vrednota prostovoljnega, anonimnega in brezplačnega darovanja krvi, kar omogoča, da s prostovoljnim krvodajalstvom pokrivamo vse potrebe zdravstva po krvi. Prizadevamo si, da okolje kar najbolj razume in podpira  krvodajalce in tudi organizatorje krvodajalstva. Pri tem Rdeči križ Slovenije sodeluje  z Zavodom RS za transfuzijsko medicino, Centrom za transfuzijsko medicino Maribor, pri UKC Maribor, in Centrom za transfuzijsko medicino Celje pri Splošni bolnišnici Celje.«

RKS v vsako leto organizira  okoli 1.150 krvodajalskih akcij. Več kot 370 med njimi je terenskih krvodajalskih akcij, ki se jih udeleži okoli 100.000 krvodajalk in krvodajalcev. Vsak delovni dan daruje kri 350−400 krvodajalcev.

»Veseli smo, da lahko z družbeno odgovornimi donacijami pomagamo spodbujati vrednote pomoči sočloveku v stiski. V skladu z našo zavezanostjo k družbeni odgovornosti smo se letos odločili pomagati tudi pri širjenju vrednot krvodajalstva v Sloveniji«, je povedal direktor Elektro energije mag. Bojan Kumer.

Direktor družbe Elektro energija  mag. Bojan Kumer je danes predsedniku Rdečega križa Slovenije dr. Dušanu Kebru izročil simbolični ček v vrednosti 5.000 EUR.

Objavljeno Letno poročilo Elektro energije za leto 2015

Ljubljana, 14. julij 2016

Letno poročilo družbe Elektro energija za leto 2015 je v celoti dostopno na naši spletni strani.

Povezava: www.elektro-energija.si/za-medije/letna-porocila

Elektro energija partner projekta FutureFlow

Ljubljana, 27. januar 2016

Projekt FutureFlow bo povezal štiri sistemske operaterje iz osrednje in južne Evrope, ki se dnevno soočajo z vse večjimi izzivi zagotavljanja varnosti energetskega sistema. Zaradi vse večjega deleža proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov so se drastično zmanjšale zmogljivosti običajnih načinov zagotavljanja stabilnosti in preprečevanja ozkih grl z redispečiranjem, ki temeljijo na fosilnih gorivih. V prihodnosti Evropo čakajo izzivi zagotavljanja stabilnosti in varnosti prenosnega omrežja, kjer bo potreben intenziven, predvsem pa celosten pristop na regionalni ravni.

Projekt, ki ga je pred kratkim odobrila Evropska komisija v okviru pobude Obzorje 2020, obsega raziskovalne in inovacijske dejavnosti, ki bodo odjemalcem in razpršenim virom poleg konvencionalnih enot omogočile tudi udeležbo na izravnalnem trgu in trgu redispečiranja.

Partnerji pri projektu FutureFlow, ki ga 100 % financira Evropska komisija so: ELES (Slovenija), APG (Avstrija), MAVIR (Madžarska), TRANSELECTRICA (Romunija), CyberGrid (Avstrija), Gen-I (Slovenija), SAP (Nemčija), Gemalto (Francija), 3E (Belgija), EIMV (Slovenija), EKC (Srbija), Elektro energija (Slovenija).

Več o projektu FutureFlow >